Steinmeieri presidenditeelt kadus takistus

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa välisminister Frank-Walter Steinmeier, liidukantsler Angela Merkel ja asekantsler Sigmar Gabriel üleeile Berliinis ühisele pressikonverentsile tõttamas.
Saksamaa välisminister Frank-Walter Steinmeier, liidukantsler Angela Merkel ja asekantsler Sigmar Gabriel üleeile Berliinis ühisele pressikonverentsile tõttamas. Foto: SCANPIX

Saksamaa välisminister Frank-Walter Steinmeier püüdis mõne aasta eest pürgida liidukantsleriks, kuid jäi praegusele liidukantslerile Angela Merkelile alla. Nüüd jõudsid Saksa suurparteid kokkuleppele 20-aastase poliitikakogemusega Steinmeieri esitamises presidendikandidaadiks.

60-aastane Steinmeier on oma karjääri jooksul töötanud kantsleribüroos, olnud sotsiaaldemokraatide (SPD) juht ja Merkeli eelmise valitsuse välisminister. Paljude sakslaste arvates on just tema maailma silmis Saksamaa nägu, kirjutab Deutsche Welle.

Analüütikutele ei tulnud Steinmeieri soov presidendiks saada üllatusena. Iga aasta sõidab ta oma ameti tõttu lennukis maha peaaegu veerand miljonit lennumiili, Ukraina kriisi ajal aga kerkis ta esile seoses diplomaatiliste pingutustega Moskva ja Kiievi vahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles