Politsei sai teate võimalikust terroriohust Rotterdami lennujaamas (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi julgeolekutöötajad Haagi lennujaam ajuures sõidukeid kontrollimas.
Hollandi julgeolekutöötajad Haagi lennujaam ajuures sõidukeid kontrollimas. Foto: AFP/SCANPIX

Hollandi sõjaväepolitsei üksused otsisid täna läbi Rotterdami Haagi lennujaama (RTM) pärast vihjet võimaliku terroriohu kohta.

Hollandi politsei kontrollis anonüümsele vihjele reageerides lennujaama saabunud autosid ja busse. «Julgeolekujõud paigaldavad hetkel teatavaid nähtavaid ning nähtamatuid turvameetmeid,» sõnas Rotterdami linnapea Ahmed Aboutaleb.

Sõjaväepolitsei väitel pole Euroopa suurima lennujaama liiklus intsidendist häiritud.

Hollandis on alates aasta eest Pariisis korraldatud terrorirünnakutest kuulutatud välja kõrgeim ohutase. Terroritõrjeagentuuri sõnul suurendavad Iraagist ja Süüriast naasvad islamiäärmuslased võimaliku terroriakti ohtu.

22. märtsil korraldasid džihadistid Brüsseli lennujaamas ning metroos rünnakud, milles hukkus 32 ning sai viga sadu inimesi. Holland on võttis peale läinud aastal Pariisis korraldatud rünnakut kasutusele ka kõrgendatud julgeolekumeetmed.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles