Suurbritannia ja Prantsusmaa süvendavad kaitsekoostööd

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MBDA tooted väljapanekul kaitsekonverentsil Prantsusmaal.
MBDA tooted väljapanekul kaitsekonverentsil Prantsusmaal. Foto: AFP/SCANPIX

Suurbritannia süvendab Euroopa Liidust lahkumisest hoolimata kaitsesidemeid Prantsusmaaga, London ja Pariis on leppinud kokku raketitehnoloogia uurimiskeskuste ühendamises.

Kokkuleppest teatati Prantsuse-Briti kaitsenõukogu kohtumisel Pariisis ning see läheb kaugemale tavalistest koostööprogrammidest. Prantsuse-Briti raketitootja MBDA loob neli ühiskeskust uuringuteks raketitehnoloogia alal - kaks Prantsusmaal ja kaks Suurbritannias.

Prantsuse kaitseministeeriumi teatel sillutab kokkulepe tee tõelisele vastastikusele sõltuvusele tähtsas strateegilises sektoris ning kahe riigi tööstusalases koostöös.

«Kumbki riik sõltub teatud oskustespektri osas teisest riigist,» teatas Prantsuse kaitseametkond.

Prantsuse kaitseminister Jean-Yves Le Drian nimetas sotsiaalmeediakanalis Twitter kokkulepet, mis peaks samuti võimaldama kärpida kulusid, ajalooliseks sammuks.

Briti kaitseministri Michael Falloni sõnul on leppe eesmärk laiendada traditsioonilise riikidevahelise koostöö piire mõlema riigi hüvanguks, muuhulgas Ühendkuningriigi ja Prantsuse sõjalise võimekuse tõstmise ning konkurentsivõime suurendamiseks ekspordi alal.

MBDA on Euroopa suurim taktikaliste rakettide tootja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles