Ametnikud tõrjuvad jutte idapöördest (13)

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaks Ameerika Ühendriikide vabariikliku partei poliitikutega kohtumisele andis kaitseminister Hannes Hanso Washingtonis ka intervjuu mõjuka Politico portaali ajakirjanikule Benjamin Oreskesele.
Lisaks Ameerika Ühendriikide vabariikliku partei poliitikutega kohtumisele andis kaitseminister Hannes Hanso Washingtonis ka intervjuu mõjuka Politico portaali ajakirjanikule Benjamin Oreskesele. Foto: Peeter Tali / kaitseministeerium

Samal ajal, kui Eestis arutatakse maksumuudatusi, maadlevad nii riigikantselei kui ka välis- ja kaitseministeeriumi ametnikud mõningatest ingliskeelsetest väljaannetest välismeedias levima hakanud kuulujutuga, justkui tuleks siin võimule Kremli-meelne valitsus.

Postimehe andmeil on just need jutud põhjus, miks esimese sõnumina tuli koalitsioonikõnelustelt kinnitus, et jätkatakse kindlalt senisel välis- ja julgeolekupoliitilisel kursil. Ka saadetud seetõttu vaata et üleöö Washingtoni asju selgitama kaitseminister Hannes Hanso (SDE) – praeguse valitsuse olulise taseme ministrina, kelle partei kuulub ka järgmisse võimuliitu.

Üks Eesti valitsuskriisi esimesi pikemaid kajastusi ilmus 7. novembril New York Timesis. Selle kandvate teemade seas on väidetav avang, mille võimuvahetus annab Keskerakonnale, millel, nagu laia rahvusvahelise levikuga lehe lugejaile meenutatakse, on pikaajalised sidemed Vladimir Putini Ühtse Venemaaga.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles