Pildid ja video: kolm astronauti suundusid missioonile Rahvusvahelisse Kosmosejaama

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile alustasid Kasahstanist Baikonuri kosmodroomilt startinud Soyuz MS-03 raketiga teed Rahvusvahelise Kosmosejaama (ISS) kolm astronauti.

Astonaudid Peggy Whitson, Thomas Pesquet ning Venemaa Roscosmose esindaja Oleg Novitski lendavad ISSile kaks päeva, nad on seal kuus kuud ning Maale tagasi peaksid jõudma mais, edastab Reuters.

Start kanti otseülekandena üle nii NASA kui ISSi Facebooki leheküljel, samuti saab internetis näha raketi jõudmist kosmosejaama ja uute astronautide vastuvõtmist.

Whitson on esimene naine, kes koos selle missiooniga on ISSi juhtinud kahel korral. Esimesel korral oli ta juht 2007. aastal, saades läbi ISSi ajaloo esimeseks naiskomandöriks.

ISSile suundusid astronaudid Peggy Watson, Thomas Pesquet ja Oleg Novitski / Scanpix
ISSile suundusid astronaudid Peggy Watson, Thomas Pesquet ja Oleg Novitski / Scanpix Foto: SCANPIX

Kuue kuu jooksul teevad astronaudid ISSil rea bioloogilisi, biiotehnoloogilis ja füüsikalisi katseid, nende kasutuses on maailma ainus mikrogravitatsiooniga laboratoorium.

Koos astronautidega lendasid ISSile ka 32 kala, mille elu ja käitiumist peaaegu gravitatsioonivabas olekus uuritaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles