Poolas avaldasid tuhanded inimesed meelt haridusreformi vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola kooliõpilased avaldamas toetust õpetajate ametiühingu ZNP algatatud meeleavaldustele protesteerimaks valitsuse haridusreformide vastu.
Poola kooliõpilased avaldamas toetust õpetajate ametiühingu ZNP algatatud meeleavaldustele protesteerimaks valitsuse haridusreformide vastu. Foto: JANEK SKARZYNSKI/AFP/Scanpix

Poolas avaldasid tuhanded inimesed täna meelt haridusreformi vastu, mis parempoolse valitsuse kritiseerijate sõnul viiks tuhandete töökohtade kadumiseni.

Meeleavaldajad tunnevad muret ka kavandatavate muudatuste vastu õppekavades, sealhulgas patriootlike väärtuste lisamise üle.

«Ma kutsun peaminister Beata Szydłot ja valitsust mitte hävitama praeguse haridussüsteemi väärtusi,» ütles õpetajate ametiühingu juht Sławomir Broniarz.

Varssavi Pilsudski väljakule kogunenud meeleavaldajad skandeerisid «Ei kaosele koolides!» ja «Peatage haridusreformid!»

Kriitikute sõnul koostas valitseva Seaduse ja Õigluse Partei (PiS) valitsus haridusreformi kiirustades ja paljude puudustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles