Aleppos tabas pommirünnak taas haiglaid, USA hoiatas Venemaad ja Süüriat (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria tsiviilkaitse vabatahtlikud tõmbavad rusude alt välja surnukeha. Foto on tehtud 19. novembril 2016.
Süüria tsiviilkaitse vabatahtlikud tõmbavad rusude alt välja surnukeha. Foto on tehtud 19. novembril 2016. Foto: SCANPIX

Süüria suuruselt teises linnas Aleppos hukkus laupäeval režiimivägede õhulöökides, tünnipommirünnakutes ja suurtükitules vähemalt 27 tsiviilisikut, teatas Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

Keskuse teatel oli lausrünnakute sihtmärgiks mässuliste kontrolli all olevad Aleppo idapoolsed linnaosad.

BBC vahendas, et Maailma terviseorganisatsiooni (WHO) kinnitusel ei ole ükski linna idaosas asuv haigla töökorras.

Valitsusväed alustasid uusi ägedaid rünnakuid opositsioonijõudude vastu viis päeva tagasi.

USA riiklik julgeolekunõunik Susan Rice mõistis karmilt hukka haiglate pommitamise mässuliste kontrolli all olevas Aleppo idaosas laupäeval ning hoiatas Süüria režiimi ja Venemaad, et nad vastutavad tagajärgede eest.

«USA mõistab kõige karmimal viisil hukka need kohutavad rünnakud meditsiinitaristu ja humanitaarabitöötajate vastu. Nendele jäledatele tegudele ei ole õigustust,» ütles Rice avalduses.

«Süüria režiim ja tema liitlased, eriti Venemaa, kannavad vastutust koheste ja pikaajaliste tagajärgede eest, mida need tegevused on põhjustanud Süürias ja kaugemal,» lisas ta.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles