Gorbatšov: Lenin tuleb maha matta, aga veidi hiljem

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kommunistide poolehoidjad Lenini piltidega Punasel väljakul.
Kommunistide poolehoidjad Lenini piltidega Punasel väljakul. Foto: SCANPIX

Nõukogude Liidu ekspresident Mihhail Gorbatšov leiab, et proletariaadi juhi Vladimir Lenini surnukeha tuleb maha matta, kuid mitte praegu, vaid hiljem.

Diskussioon revolutsioonijuhi võimalikust maha matmisest puhkeb igal aastal mõne temaga seotud aastapäev ajal, vahendas RIA Novosti. Selle aasta jaanuaris tegid otsa lahti võimupartei Ühtse Venemaa poliitikud.

Neid toetas Liberaaldemokraatliku Partei fraktsiooni liider Igor Lebedev, kelle astus välja surnukeha matmise poolt «inimlikel ja kristlikel kaalutlustel».

«Mina olen selle poolt, et see tuleb mulda sängitada,» Gorbatšov ütles täna aset leidnud pressikonverentsil. Samas ta lisas, et selle ajastatus tuleb panna paika ettevaatlikult.

Kui Lenin matta maha praegu, siis see võiks lõhestada riiki. «Põhimõtteliselt olen poolt, kuid praegu ma seda ei pooldaks,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles