Google'i WC-leidja püüab lahendada India fekaaliprobleemi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India mehed urineerimas vastu seina New Delhis.
India mehed urineerimas vastu seina New Delhis. Foto: SAJJAD HUSSAIN/AFP/Scanpix

Ligi 620 miljonit India elanikku peavad ennast kergendamas käima avalikus kohas, tehnoloogia hiid Google püüab aga olukorda muuta ning on selleks loonud WC-leidja.

Kuni detsembri alguseni kestab India linnaplaneerimise ministeeriumi ja Google'i pilootprojekt, kus nii et indialastel tekib võimalus  oma nutitelefonis vastavat rakendust kasutades leida kiirelt lähim puhas tualettruum.

UNICEFi hinnangul on Indias käimlate puudus veelgi kasvamas ja riigi 20 protsendi kõige vaesemate seas on avalikus kohas enda kergendamine pigem norm, mitte erand.

«Google'i WC-leidja on hea lisandus ja võib olukorda muuda osades linnades... aga siiski ei lahenda see maapiirkondades, kus välikäimlaid lihtsalt ei ole, need pole puhtad või on naiste ja tüdrukute jaoks ebaturvalised ning puuetega inimeste jaoks kohandamata,» ütles Buffalo ülikooli arhitektuuri professor Korydon Smith.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles