Erdoğan hoiatas NATO-t terroristidest ohvitseride võõrustamise eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Recep Tayyip Erdoğan.
Recep Tayyip Erdoğan. Foto: AP/Scanpix

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan hoiatas täna NATO-t terroristidest ohvitseride võõrustamise eest ajal, mil paljud sõjaväelased on Türgist pagenud seoses putšikatsele järgnenud karistusmeetmetega.

«Kuidas võivad terroristid, terroristidest sõdurid, kes on olnud seotud riigipöördekatsega, saada tööd NATO-s?» ütles Erdoğan ajakirjandusele.

«Nad ei tohi seda saada,» lisas ta.

Türgi kuulutas 15. juuli nurjunud riigipöörde järel välja eriolukorra ning asus vahistama ja vallandama putšikatse korraldamises süüdistatava Fethullah Güleni väidetavaid toetajaid.

Mitu NATO-s töötavat Türgi sõjaväeohvitseri on palunud asukohariikidelt asüüli, ütles alliansi peasekretär Jens Stoltenberg reedel.

«Vastab tõele, et mõned NATO juhtimisstruktuuris töötavad Türgi ohvitserid on palunud asukohariikidelt asüüli,» lausus Stoltenberg Brüsselis vastuseks ajakirjaniku küsimusele.

Ei Stoltenberg ega Erdoğan pole kõnealuste ohvitseride arvu täpsustanud.

«NATO ei saa kaaluda selliste asüülitaotluste rahuldamist. Kõnealuseid süüdistatakse terrorismis,» ütles ta.

Stoltenbergi sõnul peavad NATO riigid ise neile esitatud asüülitaotlusi menetlema, selle asemel, et teha seda alliansi peakorteris Brüsselis.

Stoltenberg kohtub Erdoğaniga homme Istanbulis NATO kõneluste kõrvalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles