Prantsusmaa siseminister teatas terrorirünnaku nurjamisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Strasbourgi jõuluturg 2015. aastal.
Strasbourgi jõuluturg 2015. aastal. Foto: SCANPIX

Prantsusmaal peeti nädalavahetusel kinni seitse isiku, kes kavandasid terrorirünnakut Prantsusmaal, ütles täna riigi siseminister Bernard Cazeneuve.

Strasbourgis pidas politsei terrorivastase haarangu käigus ööl vastu eilset kinni neli inimest. Veel kaks inimest peeti sama uurumise käigus nädalavahetusel kinni Mareseille´is.

Päevaleht Le Parisien kirjutas, et Strasbourgis kinni peetud isikud ootasid relvasaadetist ning läbiotsimiste käigus leiti nende juurest kaks käsirelva.

Cazeneuve´i sõnul on kinnipeetute seas nii Prantsuse, Maroko kui ka Afganistani päritolu isikuid. Siseministri kinnitusel hoiti pikaajalise uurimise tulemusena ära terrorirünnak Prantsusmaa pinnal.

Uurijad pole avaldanud grupeeringu täpsemaid kavatsusi. Le Parisieni andmetel olid Strasbourgis tabatud viis Süüriast naasnut omavahel tuttavad ning neil oli kontakt aasta tagasi toimunud Pariisi terrorirünnaku korraldajatega.  

Kohalik meedia on rühma võimalike sihtmärkidena nimetanud Marsseille´d ja Strasbourgi jõuluturgu, mis avatakse reedel. Teadaolevalt sooviti sama jõuluturgu rünnata ka 2000. aastal, kuid siis hoiti rünnak ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles