Jaapanit tabas maavärin, purustusi ja inimohvreid pole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jaapanis  Fukushima prefektuuris registreeriti maavärin magnituudiga 6,9, teateid suurematest purustustest esialgu ei ole.

Võimud andsid välja tsunamihoiatuse ja rannikul evakueeriti inimesi, kuna anti tsunamihoiatus. Hiljem tsunamihoiatus tühistati.

Tsunami kõrguseks ennustatati kuni kolme meetrit, vahendas AP, kuid randa jõudsid maavärina põhjustatud lained olid ühe meetri kõrgused.

Teatatud on kahest kergemini vigastatud inimesest Fukushima prefektuuris.

Maavärin raputas kõrghooneid ka Tokyos, mis jääb epitsentrist 240 kilomeetri kaugusele. Fukushima tuumajaamast anti esialgu teada, et pole tuvastatud mingeid lekkeid ega purunemisi, kuid hiljem raporteeriti, et kolmanda reaktori jahutussüsteemid ei tööta, vahendas Jaapani ringhäälingukanal NHK. Väidetavalt ei tähenda see siiski suurt ohtu.

2011. aastal purustas võimsa maavärina järel randa jõudnud tsunami Fukushima tuumajaama ja põhjustas ökokatastroofi. Tsunami tõttu hukkus 2011. aastal Jaapanis 18 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles