Supo kinnitas Soome kodaniku enesetapurünnakut Iraagis (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autopommirünnak.
Autopommirünnak. Foto: Reuters/ScanPix

SUPO kinnitas, et Soomest ISIS-e ridadesse liikunud Abu Hurairah Finlandi pani eelmisel aastal toime autopommirünnaku Iraagi armee tugipunktile Baijis, kirjutab Yle.

Soome kaitsepolitsei Supo kinnitas täna, et Soome kodanik korraldas 2015. aasta septembris Iraagis enesetapurünnaku, edastas rahvusringhääling Yle.

Džihadistidega liitunud Abu Hurairah Finlandi pani toime autopommirünnaku Iraagi armee tugipunktidele Baiji linna lähedal.

Supo andmetel on vähemalt üks Soomest pärit isik tõusnud Islamiriigi (IS) terrorirühmituses kõrgele positsioonile.

Supo ülema Antti Pelttari sõnul on tegu esmakordse kinnitust leidnud infoga Soomest pärit isiku korraldatud enesetapurünnaku kohta.

Varjunime Abu Hurairah Finlandi on kasutanud Pakistani juurtega IS-i äärmuslane, kes on pärit Porist ning saatis aastatel 2014-15 internetis Soome valitsuse liikmetele ja Põlissoomlaste Partei esindajatele ähvardusi.

Supo andmetel on Soomest IS-iga ühinemiseks lahkunud vähemalt 80 inimest. Üks Soomest pärit isik on tõusnud IS-i hierarhias kõrgele positsioonile.

Pelttari ei kommenteerinud teisipäeval IS-iga seotud Soomest pärit isikute arvu ega nende ülesandeid terrorirühmituses.

«Paraku on Soomest IS-iga liitumiseks lahkunute arv maailma kõrgeim, kui arvestada moslemite osakaalu Soome elanikkonnas,» ütles Supo juht.

Soome kaitsepolitsei jälgib praegu enam kui 300 inimest, keda kahtlustatakse sidemetes pühasõdalastega. Pelttari sõnul on nende arv suurenenud umbes saja inimese võrra.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles