Leedu: Kaliningradi viidud raketid on mõeldud pärssima NATO abivägesid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raketikompleks Bastion.
Raketikompleks Bastion. Foto: TASS/Scanpix

Leedu kaitseministeeriumi hinnangul püüab Venemaa uute rannaraketikomplekside paigutamisega Kaliningradi oblastisse takistada NATO laevade saabumist Baltimaadesse.

Leedu kaitseministeeriumi esindajad avaldasid täna Vene rannaraketikomplekside Bastion Kaliningradi oblastisse paigutamist kommenteerides arvamust, et Venemaa tegutseb sihikindlalt, et takistada NATO liitlasjõudude saatmist Baltimaadesse.

«Praegusel juhul paigutades Kaliningradi raketikompleksi Bastion, tugevdab Venemaa oma relvajõudude tõkestusvõimet (А2/AD) Läänemere piirkonnas. See relvasüsteem on mõeldud merelepääsu ja liitlaste abi meritsi Lätti, Leetu ja Eestisse jõudmise takistamiseks,» öeldi BNS-i küsimuse peale Leedu kaitseministeeriumist. «Venemaa tegevus ei soodusta Euroopa julgeoleku tugevnemist.»

Leedu kaitseministeerium ootab, et Venemaa teavitaks NATO-t oma relvade paigutamisest.

«Me pooldame seda, et Venemaa edastaks NATO-le teabe oma relvajõudude paigutamise ja moderniseerimise ning suurõppuste korraldamise kohta. NATO omalt poolt teavitas Venemaad veel juunis oma Varssavi tippkohtumisel langetatud otsustest ning edastas teabe 2016. aasta suuremate õppuste kohta. Ootame Venemaalt samasugust käitumist,» seisis kommentaaris

Olukorda tundev allikas ütles hiljuti Interfaxile, et Kaliningradi oblastis asuvat väerühma tugevdati rannaraketikompleksi divisjoniga Bastion.

Ta täpsustas, et see kuulub Vene Balti laevastiku koosseisu.

19. novembril edastas laevastiku pressiteenistus, et laevastiku raketiühendus valmistab taristut ette uute ranna- ja operatiivtaktikaliste raketikomplekside kasutuselevõtuks, täpsustamata, millistest kompleksidest on juttu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles