Külm ilm raskendab koalitsiooni võitlust Mosulis (1)

Margus Kuul
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šiiidimoslemitega koos sõdiva kristlaste Kataeb Babyloni võitleja Mosuli lähedal.
Šiiidimoslemitega koos sõdiva kristlaste Kataeb Babyloni võitleja Mosuli lähedal. Foto: Thaier Al-Sudani/Reuters/Scanpix

Linnalahing Mosuli eeslinnades on koalitsioonile suur väljakutse, mida saab kirjeldada kui hästi organiseeritud kaost. ISIS viljeleb linnapartisanisõda ja on kõike muud kui mugav vastane.

ISISe strateegia on nii ründav kui kaitsev, kuid otsene lahingutegevus alati enesetapjalikult ründav. Koalitsioonisõduritel on sageli raske vahet teha, kus on tulevahetuse keskel tsiviilisikud, omade üksused või vastased.

Koalitsioon on nüüd rünnakul sunnitud pause tegema, sest saabunud on umbes viie kuu pikkune vihmaperiood. Maha sajab 90 protsenti aastasest sademete hulgast, mis aeglustab lahingutegevust ja piirab üksuste manööverdamist aladel, kus puudub asfalttee. Langeb õhutemperatuur, öösiti võib esineda miinuskraade, mis nõuavad talveriideid.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles