Suurem osa ukrainlastest pooldab võimu täielikku väljavahetamist (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maidani sündmuste aastapäeva meeleavaldus eile Ukraina pealinnas Kiievis.
Maidani sündmuste aastapäeva meeleavaldus eile Ukraina pealinnas Kiievis. Foto: SCANPIX

Suurem osa ukrainlastest, 63 protsenti, peab vajalikuks võimu täielikku väljavahetamist, osutasid Kiievi rahvusvahelise sotsioloogiainstituudi küsitluse täna avaldatud tulemused.

Küsimusele «Kas te nõustute mõne poliitiku arvamusega, et Ukraina võim, nii president, valitsus, parlament, kohtunikud ja jõuametkonnad tuleb täielikult välja vahetada?» vastas 63 protsenti jaatavalt, 17,9 protsenti eitavalt, ning 19,1 protsenti jäi vastamisega kimpu.

38,3 protsenti ukrainlasi nõuab ennetähtaegseid parlamendivalimisi, selle vastu on 41 protsenti ja 20,7 protsendil ei ole seisukohta.

68,5 protsenti küsitletutest arvas, et president Petro Porošenko juhib Ukrainat vales suunas, 13,9 protsenti pidas suunda õigeks, 17,6 protsenti ei osanud vastata. 69,9 protsenti vastanutest ei uskunud, et Porošenko suudaks riigi kriisist välja tuua ja lõpetada sõda (68,1 protsenti).

Küsitluse kohaselt, kui presidendivalimised toimuksid järgmisel pühapäeval saaks 10,1 protsenti hääli Julia Tõmošenko, 8,7 protsenti Porošenko, kolmandaks jääks 5,5 protsendiga Opositsiooniploki raadasaadik Vadõm Rabinovitš, kuna 27,4 protsenti ei osanud valikut teha ja valima ei läheks 19,2 protsenti küsitletustest.

Kiievi rahvusvaheline sotsioloogiainstituut küsitles 4.-13. novembrini 110 Ukraina asulas 2039 täisealist inimest.

Donetski ja Luganski oblastis toimus küsitlus vaid valitsuse kontrolli all oleval alal.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles