Venemaa: USA ei saa dikteerida, kuidas me oma territooriumi kaitseme (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raketisüsteemid Iskander.
Raketisüsteemid Iskander. Foto: Sputnik/Scanpix

Washington ei saa Venemaale dikteerida, kuidas kaitsta oma territoriaalset julgeolekut, ütles teisipäeval Vene kaitseministeeriumi esindaja kindralmajor Igor Konašenkov, kommenteerides USA välisministeeriumi esindaja John Kirby avaldust, kes nimetas pind-õhk-tüüpi raketisüsteeme ja ballistilisi rakette Iskander Kaliningradi oblastis ohuks Euroopa julgeolekule.

«Vene Föderatsioonis on riikliku julgeoleku tagamine riigi juhtkonna ülesanne. Kõik kaebused ja ettepanekud selle kohta, kus millal, millega ja kuidas me oma territooriumi kaitseme, tasuks hoida endale,» ütles Konašenkov.

«USA mereväe endisele kontradmiralile ja praegusele USA välisministeeriumi kõneisikule ei teeks kahju teada, et Kaliningradi oblast on Vene Föderatsiooni lahutamatu osa. Tõelist julgeolekuohtu ei  kujuta praegu Venemaa, vaid Euroopa üleujutamine relvade ja vägedega, mis ei ole kaugeltki Euroopa päritolu,» lisas Konašenkov.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles