Lõuna-Koreas tehti haarang Samsungi ja riikliku pensionifondi kontoris

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsungi peakontor Soulis.
Samsungi peakontor Soulis. Foto: Jang Se-young/AP/Scanpix

Lõuna-Korea prokuratuur otsis presidenti ja tema usaldusisikut puudutava skandaali raames otsiti läbi tehnoloogiahiiu Samsungi ja riikliku pensionifondi kontorid.

Samsung Groupi ja Riikliku Pensioniteenistuse (NPS) ametnike sõnul käisid uurijad kolmapäeval nende kontoris.

Uudisteagentuuri Yonhap andmeil üritasid prokurörid välja selgitada, kas presidendi kantselei sekkus NPSi hääletusse, millega kiideti möödunud aastal heaks kahe Samsungi ettevõtte liitumine.

Samsung võitis aktsionäride napi enamuse heakskiidu ühendada Samsungi C&T ja Cheil Industries. Oponentide hinnangul olid ühinemise tingimused Samsungi asutajaperekondadele liiga helded ja kahjustasid väikeosanike huve.

Skandaali keskmes on president Park Geun-hye usaldusisik Choi Soon-sil, keda süüdistatakse oma sidemete kasutamises ettevõtetelt üle 60 miljoni dollari väljapressimiseks mittetulundusühingutele, mille raha ta kasutas isikliku tulu saamiseks. Väidetavalt sekkus Choi ka riigiasjadesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles