Rooma tänavatel elav tüdruk ei ole Madeleine McCann, vaid Soome päritolu (4)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Embla Jauhojärvi
Embla Jauhojärvi Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Eile levis maailma meedias uudis, et Itaalia pealinna Rooma tänavatel elab tüdruk, kes võib olla 2007. aastal Portugalis Praia da Luzi kuurortis kadunuks jäänud briti tüdruk Madeleine McCann.

Nüüdseks on teada, et Roomas elav tüdruk ei ole Madeleine McCann, vaid Soome päritolu Embla Jauhojärvi, kes kannatab autismi ühe vormi, Aspergeri sündroomi all.

Tüdruku isa Tahvo Jauhojärvi teatel lahkus ta 21-aastane tütar selle aasta mais nende kodust Rootsis Stockholmis.

Embla Jauhojärvi vanemad läksid lahku, kui ta oli 13-aastane ja ta elas enne kadumist kaheksa aastat koos isaga.

«Teadsin, et ta sai võimaluse minna Itaaliasse õppima, kuid ma ei arvanud, et ta haiguse tõttu seal tänavale satub. Igatahes ei teadnud ma temast kuus kuud mitte midagi. Üritasin kontakti saada, kuid see ebaõnnestus,» lausus isa.

Isa teatel palus ta Rootsi politseid aidata tal tütar üles leida, kuid politsei keeldus, öeldes, et mehe tütar on teises riigis ja ta on 21-aastane ehk täiskasvanu.

Itaalia politsei leidis Embla Jauhojärvi magamas Roomas Torretta väljakul, tema ümber sagisid inimesed, kes soovisid pesemata ja kulunud riietes tüdrukut aidata.

Soomlanna sõnas Itaalia politseile, et ta on pärit Ühendkuningriigist ja on 20-aastane, kuid ta ei nimetanud oma nime.

Tüdrukul ei olnud isikut tõendavaid dokumente, kuid Itaalia televisiooni saade, milles räägitakse kadunud inimestest, palus Rooma tänavatel elava tüdruku kindlaks tegemiseks abi. Juhtumisse sekkusid ja pakkusid abi ka USA kadunud inimeste otsijad.

Kui sotsiaalmeedias hakkasid levima fotod, sai isa kohe aru, et see on tema tütar.

«See oli minu jaoks suur šokk, kui mõistsin, et ta elab Rooma tänavatel nagu kerjus,» nentis isa.

Rooma politsei arvates sai selle tüdruku juhtum laia meediakajastuse osaliseks just selle tõttu, et Embla Jauhojärvit peeti Madeleine McCanniks, kes on seni kadunud. McCann kadus 2007. aastal, olles kolmeaastane ning nüüd peaks ta 13-aastane olema.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles