Ameeriklasi hoiatati võimalike rünnakute eest Euroopa jõuluturgudel

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa Berliini Gendarmenmarkti jõuluturg
Saksamaa Berliini Gendarmenmarkti jõuluturg Foto: SCANPIX

USA välisministeerium hoiatas Euroopas jõuluturge külastavaid ameeriklasi, et nad valvsad oleksid, sest kogu Euroopas on suurenenud terrorirünnakute oht.

USA võimud andsid jõuludeks ja uusaastaperioodiks hoiatuse nii vabaõhuturgude, jõulusündmuste kui teiste paikade külastamise kohta, kus võivad toimuda Islamiriigi, al-Qaeda või mõne teise terrorirühmituse rünnakud, edastab The Independent.

«USA kodanikud peaksid olema valvel, kuna asukohariikide elanike seas võib olla ekstremiste või Islamiriigi toetajaid, kes omal käel terrorirünnakuid toime panevad, ilma et nad sellest ette teataksid,» hoiatas USA välisministeerium.

Sel aastal on terroristid rünnanud Prantsusmaal, Belgias, Saksamaal ja Türgis ning veel mitmes Euroopa riigis on olnud pommiähvardusi.

USA välisministeeriumi teatel on pühadeperioodi rahvarohked paigad potentsiaalsed rünnakute sihtkohad.

Lisaks jõuluturgudele ja –sündmustele peaksid ameeriklased olema ettevaatlikud ka lennujaamades, ühistranspordis, kirikutes, restoranides ja hotellides.

Islamiriik võttis omaks alates 2015. aasta jaanuarist Prantsusmaal ja Belgias toime pandud terrorirünnakud, milles hukkus kokku 250 inimest ja sajad inimesed said vigastada.

USA võimud andsid ka siseriikliku hoiatuse Tänupüha, mis on 24. novembril, tähistamise ja paraadide kohta, kuna ka siis võidakse rahvarohketes paikades rünnakuid toime panna. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles