President: Lätis sündinud lapsed peaks saama kodakondsuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti president Raimonds Vējonis
Läti president Raimonds Vējonis Foto: Xinhua/Sipa USA/Scanpix

Lätis sündinud mittekodanike lapsed peaks saama sünniga kodakondsuse, ütles Riia lossis asjatundjate arutelul Läti rahvusesse kuulumise põhimõtete kohta president Raimonds Vējonis.

Presidendi pressiteenistus edastas, et arutelu alguses tutvustas presidendi juurde loodud ühiskonna ühtsuspoliitika küsimuste asjatundjate rühma juht Liesma Ose kohalviibijatele ühiskonna ühtsuspoliitika tulemusi ja küsimusi.

«Endist lõimimispoliitikat viidi ellu vahelduva eduga - on saavutusi, kuid ka võimalusi parandada ühiskonna ühtsuspoliitikat. Lahendused on seal, kus võib leida ühise keele ja luua olukord, kus tekib ühine meie tunne,» sõnas Ose.

Vējonis rõhutas omalt poolt, et ühiskonna ühtsus on üks riigi julgeoleku küsimusi. Seepärast peaks tema arvates Lätis sündinud kodakondsuseta isikute lapsed saama Läti kodakondsuse juba sünniga.

«Me peame lõpetama olematu riigi - NSV Liidu - uute kodanike tekitamise,» ütles president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles