Merkel: moonutatud uudised aitavad kaasa populismile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa liidukansler Angela Merkel täna parlamendi ees.
Saksamaa liidukansler Angela Merkel täna parlamendi ees. Foto: Michael Sohn/AP/Scanpix

Moonutatud ja väljamõeldud uudised sotsiaalmeedias kasvatavad populistide populaarsust, sõnas täna Saksa kantsler Angela Merkel.

Merkel kõneles parlamendi ees esimest korda pärast uueks ametiajaks kandideerimisest teatamist pühapäeval.

«Paljusid inimesi teeb murelikuks meie kehtiva ühiskondliku korra stabiilsus. Äkki tundub nagu mõned asjad, mida me oleme pidanud iseenesest mõistetavaks, enam polegi seda,» sõnas ta.

«Globaliseerumise käigus toimub (poliitiline) debatt hoopis uues meediakeskkonnas. Arvamusi ei kujundata samamoodi kui 25 aastat tagasi,» lausus Merkel.

Demokraatlike jõudude jaoks saab olema väljakutseks inimesteni jõudmine ja nende inspireerimine, sõnas kantsler. «Me peame õppima sellega tegelema ja vajadusel seda reguleerima,» ütles Merkel valeuudiste leviku kohta.

Valitsusjuhi väitel toetab ta oma võimukoalitsiooni initsiatiivi tegeleda sotsiaalmeedias leviva vihakõnega. «Populism ja poliitilised äärmused on Lääne demokraatiates tõusuteel,» ütles ta.

Facebook ja Google astusid eelmisel nädalal samme valeuudiste portaalide reklaamimise peatamiseks.

Mõned meediaeksperdid peavad valeuudiste levikut ohuks suisa demokraatiale endale, kirjutab AFP.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles