Trump kutsus meediaesindajad vaibale (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CNN uudisteankur Wolf Blitzer (keskel) väljumas liftist New Yorgi Trump Toweris.
CNN uudisteankur Wolf Blitzer (keskel) väljumas liftist New Yorgi Trump Toweris. Foto: EDUARDO MUNOZ ALVAREZ/AFP/Scanpix

Ühendriikide vastvalitud president kutsus esmaspäeval Trump Towerisse suletud kohtumisele kõigi suuremate USA meediaväljaannete, NBSi, ABC, CBSi, Fox Newsi, MSNBCi ja CNNi esindajad, keda ootas ees peapesu.

«See oli nagu kuradi laskekomando ees seismine. Trump alustas Jeff Zuckeriga CNNist, öeldes talle otse näkku: «Ma vihkan su väljaannet, kõik CNNis on valetajad ja sul peaks olema häbi,» kommenteeris üks allikas kohapeal toimunut New York Postile, lisades, et kohtumine oli täielik läbikukkumine.

«Meediaankrud ja väljaannete juhid läksid sinna teadmisega, et hakkavad arutama, kuidas nad tulevikus Trumpi administratsioonile lähedale pääsevad, aga selle asemel võttis neid vastu Trump, kelle põhiline soov oli teha selgeks, kui halvasti nad temaga käitunud olid.»

«Kohtumine toimus suures juhatuse ruumis, kus oli kohal ligikaudu 30-40 inimest, sealhulgas uudiste ankurid kõigist suurematest meediakanalitest,» kinnitas ka teine allikas.

«Trump ütles ikka ja jälle, et on ühes toas koos valetajatega, valeliku meediaga, kes ei saanud millestki aru. Ta pöördus kõiki poole individuaalselt, nimetades meediat ebaausaks ja neid petistest valetajateks.»

Mõned ruumis viibijad proovisid samuti sõna saada, aga see ei õnnestunud, sest Trumpi eesmärk oli lõpuks oma arvamus otse välja öelda, mitte kuulata õppetundi meedia- ja sõnavabadusest.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles