Kümme kõlavat tsitaati 30ndate ja tänapäeva seotuse kohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Scots fusiliers ' Prince of Wales regiment leave for Palestine .
The 1st Battalion the Royal Scots Fusiliers , of which the Prince of Wales is Colonel , left Bordon Camp near Aldershot , for Palestine .
The troops leaving for Palestine .
23 February 1932
 30s, 30's, 1930s, 1930's, thirties, nineteen thirties
Scots fusiliers ' Prince of Wales regiment leave for Palestine . The 1st Battalion the Royal Scots Fusiliers , of which the Prince of Wales is Colonel , left Bordon Camp near Aldershot , for Palestine . The troops leaving for Palestine . 23 February 1932 30s, 30's, 1930s, 1930's, thirties, nineteen thirties Foto: TopFoto / SCANPIX

Donald Trumpi valimine Ameerika Ühendriikide presidendiks ja Euroopa paremäärmuslaste populaarsuse järsk kasv on toonud ajaloolaste ja kommentaatorite seas kaasa kirgliku debati praeguse kümnendi ja 1930. aastate sarnasuste üle. 

Osa neist usub, et paralleelide tõmbamine praeguse ja Teise maailmasõjaga kulmineerunud kümnendi vahel on alarmeeriv. Rõhutatakse tänapäevaste paremäärmuslaste olemuslikku erinevust nende eelkäijatest.

Teised seevastu hoiatavad, et demokraatlikes lääneriikides täheldatud poliitilise käitumismudeli juured peituvad samasuguses viha- ja kibedustundes, mida võis märgata ka 30ndatel. Rõhutatakse, et ajaloo õppetunde ei tohiks ignoreerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles