Taani peatas kvoodipagulaste vastuvõtu (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu novembris Taani saabunud immigrandid Kopenhaageni pearaudteejaamas.
Mullu novembris Taani saabunud immigrandid Kopenhaageni pearaudteejaamas. Foto: Asger Ladefoged/Reuters/Scanpix

Taani valitsus teatas sel nädalal, et peatas määramata ajaks ÜRO pagulasameti (UNHCRi) vahendatavas pagulaste ümberasustamisprogrammis osalemise.

«See annab omavalitsustele pisut hingamisruumi ja võimalusi paremini hoolitseda nende eest, kes on juba siia tulnud,» põhjendas integratsiooniminister Inger Støjberg.

Juba augustis teatas Støjberg, et tänavuseks määratud 491 ümberasustatava pagulase vastuvõtt on edasi lükatud.

Minister põhjendas programmi määramata ajaks edasilükkamist sellega, et Taani saaks majanduslikult, sotsiaalselt ja kultuuriliselt toime tulla. Seda otsust toetasid parlamendis lisaks praegu võimul olevatele Venstre paremliberaalidele ka muidu üldiselt praegust valitsus toetava immigratsioonivastase Taani Rahvaerakonna ja suurima opositsioonipartei sotsiaaldemokraatide saadikud.

5,7 miljoni elanikuga Taani on tänavu saabunud umbes 5700 varjupaigataotlejat. Mullu esitas selles riigis asüüliavalduse 21 000 inimest.

Mullune pagulasvool tõi Taani maanteedele kaootilised stseenid sadade Rootsi suunas kõndivate immigrantidega. Enamik Taani sisenenud sisserändajaist sihtis just Rootsit, mis on tuntud lahkemate varjupaigareeglite poolest.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles