Vihakõnesüüdistusega Hollandi parempopulist kohtus: marokolased pole rass (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Geert Wilders eile kohtus.
Geert Wilders eile kohtus. Foto: SCANPIX

Hollandi parempopulist Geert Wilders teatas oma viimasel vihakõnesüüdistuse kohtuasjal, et tema rassistlikult marokolasi ei solvanud ning protsess on sõnavabaduse vastane.

Immigratsioonivastast Vabadusparteid juhtiv Wilders ei kavatsenudki eilsel Amsterdamis Schipholi lennujaama lähedal kohtumajas tomunud istungil oma käitumise tõttu vabandada, kirjutab täna Deutsche Welle.

Süüdistajate sõnul solvas Wilders üht rahvarühma rassiliselt, kui võttis 2014. aastal sõna Hollandis elavate marokolaste teemal. Nimelt karjus ta meeleavaldusel oma toetajatele küsimusele, kas nad soovivad, et Hollandis elaks rohkem või vähem marokolasi. Rahvas karjus vastu: «Vähem». Wilders vastas seepeale: «Me korraldame selle».

Wilders sõnas eile kohtule tehtud pöördumises, et ta kõneles ja küsis vaid küsimuse marokolaste kohta. «Marokolased pole rass. Kes selle välja mõtles. Mitte keegi ei siin ei arva, et marokolastest on järsku rass saanud. See on täielik jama. Ükski üksik rahvus pole rass,» selgitas Wilders.

Ka on Wilders pidevalt kritiseerinud islamit, kutsunud üles koraani ära keelama ja kõik Hollandi mošeed sulgema.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles