Intriig Saksamaal: kas europarlamendi juht kavatseb Merkeli kõrval kantsleriks pürgida?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa sotsiaaldemokraatlik partei uus juht, endine europarlamendi president Martin Schulz.
Saksa sotsiaaldemokraatlik partei uus juht, endine europarlamendi president Martin Schulz. Foto: YVES HERMAN/REUTERS/Scanpix

Europarlamendi sakslasest presidendi Martin Schulzi ametaeg saab kohe läbi ning uuesti kandideerimise asemel on mees otsustanud naasta Saksa poliitikasse.

Schulzi teadet on saatma hakanud kuulujutud, et temast võib saada sotsiaaldemokraatide kantslerikandidaat.

Schulzi sõnul kavatseb ta osaleda järgmisel sügisel toimuvatel üldvalimistel, kuid tänasel Brüsselis toimunud pressikonverentsil ei täpsustanud ta, kas see tähendab ka, et temast võiks saada Merkeli rivaal kantslerikohale või proovib ta hoopis praeguse sotsist välisministri Frank-Walter Steinmeieri -kes väga suure tõenäosusega valitakse veebruaris Saksamaa presidendiks - ametikohale pääseda.

Merkel teatas möödunud pühapäeval, et on otsustanud konservatiivid valimistele juhtida ning nüüd oodatakse, millal sotsiaaldemorkaadid kuulutavad oma oma kantslerikandidaadi välja. Tõenäoliselt teevad nad seda enne jaanuari lõppu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles