Kreeka streigib taas: peatunud on laevaühendus saartega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kreekas protestiti täna uute kasinusmeetmete vastu, mida valitsus tahab võtta vastu Euroopa Liidu päästepaketi raames.

Riigitöölised, õpetajad, meremehed ja haiglatöötajad lahkusid täna oma ametipostidelt. Umbes 6500 inimest avaldas Ateenas meelt streikijate toetuseks.

Kreeka meremeeste 24-tunnine streik peatas täna laevaühenduse saartega.

«Valitsus, mis valiti kasinusmeetmete süvenemise peatamise alusel, viib nüüd täies mahus läbi neoliberaalset poliitikat,» teatas riigitöötajate ametiühing Adedy avalduses.

Rahvusvahelised võlausaldajad - EL ning Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) - tahavad Kreekalt tööseaduste muutmist selliselt, et streike oleks raskem korraldada ja ettevõtted saaksid lihtsamini inimesi vallandada.

Kreeka uue eelarve alusel tõstetakse makse autodele, kommunikatsiooni püsiliinidele, tasulisele televisoonile, tubakale, kohvile ja õllele, millelt riik loodab saada tulu umbes miljard eurot.

Uued palga- ja pensionikärped lõigatakse järgmisel aastal samuti 5,7 miljardi euro võrra.

Samuti on ametiühingud vihased riigi kava peale teenida kaks miljardit eurot erastamisest, sealhulgas 1,2 miljardit eurot regionaalsete lennujaamade müügist.

Kreeka parlament kiitis septembris heaks rahvusvaheliste võlausaldajate nõutud täiendavad kasinusmeetmed järgmiste laenusummade saamiseks.

Reformide heakskiitmine avab tee 2,8 miljardi euro ulatuses järgmiste laenusummade saamiseks, mis olid blokeeritud alates juunist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles