Prantsusmaal tappis hooldekodusse tunginud mees naise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Relvastatud mees tungis teadmata motiividel hooldekodusse.
Relvastatud mees tungis teadmata motiividel hooldekodusse. Foto: EPA/ALEXANDRE DINOU

Prantsusmaa lõunaosas sai neljapäeval surma vähemalt üks inimene, kui relvastatud mees tungis misjonäride vanadekodusse, teatasid võimuesindajad.

Võimude andmetel oli maskis mehel kaasas nuga ja haavlipüss.

"Maskis mees, kes oli relvastatud noa ja lühikeseks saetud haavlipüssiga, tungis hooldekodusse, kus elab 70 endist misjonäri. Surma sai üks naine," kinnitas uurimisele lähedalseisev allikas.

Ründaja motiivide kohta puuduvad esialgu oletused.

Montferrier-sur-Lezis asuvas vanadekodus elavad eakad vaimulikud, kes teenisid misjonäridena peamiselt Aafrika riikides.

"Sündmuskohal on suurel hulgal julgeolekutöötajaid, meedikuid ja päästjaid," ütles Montferrier-sur-Luzi linnapea Michel Fraysse.

Viimastel andmetel pääses mõrvar põgenema.

"Praegu on meil teada vaid üks ohver ja puuduvad andmed kuriteo motiivide kohta," ütles Montpellieri prokurör Christophe Barret.

"Hooldekodu elanikud on kõrges eas ja keskmiselt umbes 75-aastased, kui mõned ka rohkem kui 90-aastased. Paljud vajavad abi käimisel," kirjeldas kohaliku omavalitsuse nõunik Alain Berthet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles