Ungari peaminister on asunud aktiivselt Trumpi kiitma (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ungari peaminister Viktor Orbán.
Ungari peaminister Viktor Orbán. Foto: SCANPIX

Ungari peaminister Viktor Orbán kiitis täna ilmunud intervjuus USA presidendivalimised võitnud Donald Trumpi otsekohesust ja avatust.

«Ma arvan, et Ameerika saab presidendi, kes ei ole piiratud mingite ideoloogiliste raamidega. Trump on palju avatum ning palju rohkem huvitatud edust, efektiivsusest ja tulemustest, kui mingisugustest poliitilistest teooriatest,» ütles Orbán ustluses ajalehele Vilaggazdasag.

Orbán avaldas ühtlasi arvamust, et Ungari positsioon paraneb Trumpiga märkimisväärselt.

Peaministri sõnul ütles ta Trumpiga peetud telefonivestluses, et pole tükk aega Washingtoni külastanud, sest teda peeti seal ebasoovitavaks isikuks seoses tema vaadetega piiride kaitse vajaduse ja migratsiooni ohjeldamise osas.

«Mind peeti samuti,» oli Trump naerdes vastanud.

Orbáni sõnul kutsus Trump teda ühtlasi Washingtoni külla.

Orbán ütles juba esmaspäeval, et Donald Trumpi võidu jälgimine USA presidendivalimistel oli tema suurim rõõm pika aja jooksul. Ungari peaminister lisas, et tal on suured ootused eelseisvate muutuste suhtes Ühendriikides ning avaldas lootust, et Trumpi võit võib kujuneda oluliseks pöördepunktiks.

Orbáni sõnul on Ungaril mõõt täis epistlilugemisest ja sellest, et ei saa hukkamõistu kartes vabalt oma arvamust avaldada.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles