Video: Putin üheksa-aastasele poisile: Venemaa on piiritu (6)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin õpilaste geograafiaauhindade jagamisel
Vladimir Putin õpilaste geograafiaauhindade jagamisel Foto: Michael Klimentyev/Sputnik/Scanpix

Venemaa president Vladimir Putin esines Venemaa geograafiaühingu õpilaste geograafiavõistluse auhindade jagamisel, mida kanti üle ka televisoonis  ning kus ta sõnas, et Venemaal ei ole piiri, riik on piiritu.

BBC teatel küsis Putin üheksa-aastaselt Miroslav Oskirkolt, et kus lõpeb Venemaa ja poiss vastas, et Beringi väina ääres ja teisele poole jääb USA, kuid Putin andis oma vastuse, et piiri ei olegi.

Kohalolnutele see vastus meeldis ja nad aplodeerisid, kuid Putin täpsustas hiljem, et tegemist oli siiski naljaga, mida ei tule võtta tõsiselt.

Enne kommentaari Venemaa piiri kohta küsis Putin viieaastaselt Timofei Tsoilt, millise riigi pealinn on Ouagadougou ja poiss vastas õigesti, et Burkina Faso. Kuid ta jäi hätta, kui küsiti, et mis oli selle riigi varasem nimi, Putin aitas teda öeldes, et see oli Ülem-Volta.

Vladmir Putin, viieaastane Timofei Tsoi ja üheksa-aastane Miroslav Oskirko
Vladmir Putin, viieaastane Timofei Tsoi ja üheksa-aastane Miroslav Oskirko Foto: Michael Klimentyev/Sputnik/Scanpix

Teada on, et enne Nõukogude Liidu kokkuvarisemist nimetati seda riiki läänes rakettidega Ülem-Voltaks.  

Uudisteagentuuri AFP teatel osales geograafiasündmusel ka kaitseminister Sergei Šoigu, kes on Venemaa geograafiaühingu juht.

Putini piirideta Venemaa nali ei jäänud Vene meedial ja sotsiaalmeedial märkamata.

Uudisteagentuur Interfax teatas Twitteris, et president Putin edastas uue informatsiooni, mille kohaselt ei ole Venemaal piiri, riik on piiritu.

Alates 2014. aastast, mil Venemaa anastas Ukraina, kus elab palju vene rahvusest inimesi, on Putini poliitikaks olnud teistes paikades elavate etniliste venelaste kaitsmine, mille varjus toimub poliitpropaganda.

Venemaa tegutseb etniliste venelaste kaitsmise kilbi taha pugedes ka Gruusias, mille juhid süüdistavad Venemaad riigipiiride suvalises muutmises.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles