Soome siseminister: dokumentideta migrandid ei peaks toetust saama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome siseminister Paula Risikko.
Soome siseminister Paula Risikko. Foto: Markku Ulander/Lehtikuva/Scanpix

Soome siseministri Paula Risikko sõnul ei peaks riik maksma dokumentideta immigrantidele regulaarset elatustoetust, vahendas Yle.

Risikko ütles eile, et selliste toetuste maksmine võib tuua kaasa olukorra, kus rahuldamata asüülitaotlusega dokumentideta migrandid pikendavad Soomes viibimist.

Soome siseministeeriumi andmeil ootab umbes 15 000 migranti asüülitaotluse tagasilükkamine. Ametnike sõnul ei kavatse kõik rahuldamata asüülitaotlusega migrandid siiski Soomest lahkuda. Mõned neist jäävad riiki dokumentideta migrantidena.

Soome ministeeriumitevaheline töörühm analüüsib, kuidas Soome peaks kohtlema riiki jäävaid rahuldamata asüülitaotlusega migrante.

«Leian isiklikult, et Soome ei peaks maksma sama elatustoetust, mida teistele rühmadele. Me ei saa pikendada nende isikute siin viibimist,» lausus ta.

Risikko sõnul võivad dokumentidega Soome jäävad isikud langeda ka kuritegevuse ohvriks. «See on isiku jaoks väga ohtlik olukord ja minu hinnangul ei tohiks me seda toetada,» lausus minister.

Soomel puudub ühtne poliitika elatustoetuse maksmiseks dokumentideta migrantidele. Mõned omavalitsused maksavad neile abiraha, teised mitte.

«Põhiseadus tagab neile kaitse. Seaduse järgi peaksime tagama minimaalse sissetuleku, aga omavalitsustel on erinevad parktikad. Peame harmoniseerima protseduurid kõigis » ütles Risikko.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles