Iisrael vahistas 12 maastikupõlengute süütajat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Israeli firefighters help extinguish a fire in the northern Israeli port city of Haifa on November 24, 2016.

Hundreds of Israelis fled their homes on the outskirts of the country's third city Haifa with others trapped inside as firefighters struggled to control raging bushfires, officials said. / AFP PHOTO / JACK GUEZ
Israeli firefighters help extinguish a fire in the northern Israeli port city of Haifa on November 24, 2016. Hundreds of Israelis fled their homes on the outskirts of the country's third city Haifa with others trapped inside as firefighters struggled to control raging bushfires, officials said. / AFP PHOTO / JACK GUEZ Foto: JACK GUEZ/AFP

Iisraeli kesk- ja põhjaosas levivate laiaulatuslike maastikupõlengutega seoses on arreteeritud 12 inimest, keda süüdistatakse tahtlikus süütamises, kirjutas Reuters.

Haifa linnast on praeguse seisuga evakueeritud ligi 80 000 inimest, hävinenud on sajad kodud.

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu süüdistas süütajaid terrorismikavatsuses.

Täna saabusid Iisraelisse ka esimesed välisriikide tuletõrjekopterid, mis üritavad  kümneid tuhandeid inimesi põgenema sundinud metsapõlenguid ohjeldada.

Viimase nelja päeva jooksul on põlengud tugevate tuulte ja põua tõttu levinud. Iisraelile pakub lennuabi Venemaa, Prantsusmaa, Küpros, Kreeka, Itaalia ning Horvaatia.

Koostööd asusid tegema ka Palestiina ning Iisraeli tuletõrjujad. Palestiina päästjad on saatnud Haifasse neli ning Beit Meiri külla Jeruusalemma lähistele veel neli tuletõrjeautot.

Täna põlengud mõnevõrra vaibusid, kuid võimude sõnul võivad need iga hetk taas ägeneda.

2010. aastal hukkus Haifas metsatulekahjudes 44 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles