Liibüa avas õhuruumi Venemaa lennukitele

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlenud parlamendihoone Tripolis.
Põlenud parlamendihoone Tripolis. Foto: SCANPIX

Liibüa ametivõimud avasid õhuruumi Vene eriolukordade ministeeriumi lennukitele, et need toimetaksid riigist välja Venemaa kodanikud.

Õhuruumi avamist kinnitas meediale Venemaa suursaadik Liibüas Vladimir Tšamov, vahendas RIA Novosti.

Eriolukordade ministeeriumi rahvusvaheliste operatsioonide osakonna ülem Juri Bražnikov ütles, et Liibüa tsiviillennundusamet annab lennukitele maandumisloa Tripolis. See võimaldab Eurocontrolil anda loa lennuks Liibüasse, lisas ta.

Eriolukordade minister Sergei Šoigu ütles, et loodetavasti tõusevad lennukid õhku kell 14 Moskva aja järgi.

Venemaa saadab Liibüasse neli lennukit, et tuua sealt kodumaale 563 Vene kodanikku. Suur osa neist on riigifirma Venemaa Raudteed või gaasimonopoli Gazpromi töölised või diplomaatide perekonnad.

Ministeerium loodab Liibüast ära toimetada 700 Türgi ja Serbia kodanikku, kes töötasid Vene raudteefirmas.

Enamik venelasi asub riigi põhjaosas Ras Lanufis või Surtis.

Ministeerium teatas varem, et kaalub inimeste evakueerimist laevaga Türki.

Egiptuse uudisteagentuur MENA teatas täna, et Liibüa lubas kahel sõjaväelennukil maanduda Tripolis, et toimetada egiptlased kodumaale. Ka saadab Egiptus Liibüasse Benghazi linna kaks laeva, kuna kohaliku lennuvälja maandumisrada on hävinud ja sinna Egiptuse lennukeid saata ei saa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles