Maduro taunis oma sugulaste süüdimõistmist USA-s

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela president Nicolas Maduro
Venezuela president Nicolas Maduro Foto: Scanpix/AP/Fernando Llano/

Venezuela president Nicolas Maduro taunis reedel oma abikaasa kahe vennapoja süüdimõistmist USA-s narkokaubanduse eest, nimetades seda «imperialistlikuks rünnakuks».

USA kohus tunnistas eelmisel reedel kaks Venezuela esimese leedi vennapoega süüdi kavas smugeldada Ühendriikidesse 800 kilo kokaiini, Caracase hinnangul olid mehed süüdlaseks lavastatud.

30-aastane Efrain Antonio Campo Flores ja 31-aastane Francisco Flores de Freitas vahistati novembris Haitil ja toimetati sealt New Yorki.

Nende nädal aega kestnud protsess New Yorgis lõppes süüdimõistmisega vandenõus kokaiini sissetoomiseks Ühendriikidesse, aga ka uimastite valmistamises ja levitamises.

Mõlema kaitsealuse advokaadid püüdsid tõestada, et mehed ei olnud seesuguse asja kavandamiseks piisavalt osavad ning et nad langesid USA narkovastase agentuuri seatud lõksu.

Süüdistuse sõnul aga uskusid kohtualused end olevat Venezuela presidendi Nicolas Maduro sugulastena seadusest kõrgemal.

Tegemist on Maduro naise Cilia Florese vennapoegadega. Cilia Flores oli aastail 2006-2011 Rahvsassamblee spiiker.

Praegune Venezuela Rahvusassamblee spiiker Diosdado Cabello nimetas meeste vahistamist pantvangistamiseks.

Karistus määratakse meestele 7. märtsil. Kohtunik Paul Crotty sõnul ootab neid minimaalselt kümneaastane vanglakaristus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles