Roheliste presidendikandidaat nõuab häälte uut ülelugemist Wisconsinis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA roheliste partei presidendikandidaat Jill Stein
USA roheliste partei presidendikandidaat Jill Stein Foto: AFP / Scanpix

USA roheliste partei kandidaadina presidendiks püüelnud Jill Stein esitas reedel taotluse, et Wisconsini osariigis loetaks valimistel antud hääled uuesti üle.

Uudistekanali ABC teatel ütles Stein, et häälte uuesti ülelugemiseks vajalikud summad on koos nii Wisconsini kui Pennsylvania osariigi jaoks ning praegu kogutakse raha selle protseduuri läbiviimiseks Michiganis.

Häälte uuesti ülelugemine ei mõjuta Donald Trumpi valimisvõitu.

Wisconsini valimiskomisjon ütles, häälte ülelugemine peab olema toimunud 13. detsembriks, sestap tuleb valimisametnikel kiiresti tegutseda.

Steini kampaaniameeskond viitas teatud "anomaaliatele" kolmes niinimetatud kaalukeeleosariigis.

Steini sõnul on ta kogunud häältelugemise rahastamiseks vajalikust seitsmest miljonist dollarist 4,8 miljonit.

Tähtaeg häälte korduslugemise taotluse esitamiseks on Pennsylvanias esmaspäeval ja Michiganis kolmapäeval.

"Need uuesti ülelugemised on osa püüdest heita valgust sellele, kui ebausaldusväärne on USA valimissüsteem," teatas Steini rahakogumise veebikülg.

Demokraatide presidendikandidaat Hillary Clinton kaotas kõigis neis kolmes osariigis Trumpile. Wisconsinis oli häälte vahe 27 000 ja Pennsylvanias 60 000. Mitteametlikel andmetel edestas Trump Clintonit Michiganis ainult 10 074 häälega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles