Verhofstadt: britid võivad maksta EL-i individuaalse kodakondsuse eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Guy Verhofstadt.
Guy Verhofstadt. Foto: AFP / Scanpix

Need britid, kes soovitavad säilitada Euroopa Liitu kuulumise hüved pärast Suurbritannia lahkumist, võivad maksta Brüsselile individuaalse kodakondsuse eest, ütles Euroopa Parlamendi Brexiti-pealäbirääkija Guy Verhofstadt laupäeval ajalehe The Times.

"Paljud ütlevad "me ei taha meie sidemeid läbi lõigata"," ütles Belgis ekspeaminister lehele.

"Mulle meeldib mõte, et inimesed, kes on Euroopa kodanikud ja ütlevad, et nad tahavad seda säilitada, saavad võimaluse seda teha. Põhimõtteliselt see meeldib mulle," sõnas Verhofstadt.

Briti peaminister Theresa May on lubanud aktiveerida Lissaboni leppe 50. artikli järgmise aasta märtsiks, millega algab kaheaastane läbirääkimiste protsess "lahutuse" tingimuste üle.

Kaubandus ja migratsioon kujunevad võtmeküsimusteks. Euroopa liidrid on öelnud, et nad ei tee järeleandmisi inimeste vaba liikumise osas.

Brexitit toetav Briti parlamendisaadik Andrew Bridgen süüdistas Verhofstadti katses Suurbritanniat lõhestada.

"See on katse luua kaks klassi Briti kodanikke ja õõnestada referendumit," ütles ta Timesile. "Tõde on see, et Brüssel katsetab igat trikki, et peatada meie lahkumist."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles