Erdoğan ähvardas ELi eriolukorra pikendamisega (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan.
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan. Foto: Murat Cetinmuhurdar/AP/Scanpix

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan hoiatas täna, et Türgi võib pikendada juulis nurjunud riigipöörde ajal kehtestatud eriolukorda veel kolme kuu võrra.

Erdoğan kritiseeris Istanbulis peetud kõnes taas Euroopa Liitu pärast Euroopa Parlamendi üleskutset külmutada liitumiskõnelused Ankaraga.

Ta ähvardas ka ka surmanuhtluse taaskehtestamisega riigis, mis teeks lõpu Türgi pikaajalistele püüdlustele EL-iga liituda, lubades kuulata türgi rahvast, mitte Hansi ja George'i.

«Kui rahvas tahab surmanuhtlust, saadetakse see parlamendi ette. Kui parlament nõustub, allkirjastan selle. Kas demokraatia pole mitte rahva tahe?» küsis president.

15. juuli putšikatse ajal kehtestatud eriolukorra raames on vahistatud üle 37 000 inimese. EL on Türgi valitsuse repressioone kritiseerinud.

«Võib-olla pikendatakse eriolukorda veel kolme kuu võrra ja seejärel ehk veel kolmeks kuuks. See on valitsuse ja parlamendi otsus. Kuidas see teisse puutub?» küsis Erdoğan europarlamendi poole pöördudes.

«Kas Euroopa Parlament juhib seda riiki või teeb seda valitsus?» küsis ta. «Teadke oma kohta.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles