Clintoni kampaania toetab häälte ülelugemist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavustel USA presidendivalimiste esimesel debatil toimunu – Donald Trump segas Hillary Clintoni jutule vahele 51 korda, vastupidist toimus 17 korda.
Tänavustel USA presidendivalimiste esimesel debatil toimunu – Donald Trump segas Hillary Clintoni jutule vahele 51 korda, vastupidist toimus 17 korda. Foto: REUTERS TV

USA presidendiks kandideerinud Hillary Clintoni kampaaniameeskond toetab häälte ülelugemist Wisconsinis, Michiganis ja Pennsylvanias, edastas laupäeval telekanali CNN uudist Yle.

Kampaaniameeskonna esindaja sõnul tahetakse sellega tagada, et valimiste tulemus on kõigi osapoolte jaoks õiglane, kuigi mingite rikkumiste ega ebaselguste kohta pole neile informatsiooni laekunud.

Wisconsin on ülelugemisotsuse juba langetanud ja see algab järgmisel nädalal. Tähtaeg häälte korduslugemise taotluse esitamiseks on Pennsylvanias esmaspäeval ja Michiganis kolmapäeval.

USA presidendiks valitud Donald Trump märkis, et tegemist on järjekordse petuskeemiga ja valimised on selleks korraks möödas.

Trumpi hinnangul tuleks tema valimisvõitu austada ja mitte seda kahtluse alla seadmisega solvata.

"Inimesed on oma sõna öelnud ja valimised on läbi. Nii ütles Hillary Clinton ise, kui mind valimisvõidu puhul õnnitles. On ühtlasi tähtis siinkohal välja tuua, et me saime 306 valijameest, mis on rohkem, kui ükski vabariiklane on saanud 1988. aasta presidendivalimistest saadik," ütles Trump.

Presidendiks saamiseks on vaja vaid 270 valijameest.

USA roheliste partei kandidaadina presidendiks püüelnud Jill Stein esitas reedel taotluse, et Wisconsini osariigis loetaks valimistel antud hääled uuesti üle.

Uudistekanali ABC teatel ütles Stein, et häälte uuesti ülelugemiseks vajalikud summad on koos nii Wisconsini kui Pennsylvania osariigi jaoks ning praegu kogutakse raha selle protseduuri läbiviimiseks Michiganis.

Häälte uuesti ülelugemine ei mõjuta Donald Trumpi valimisvõitu.

Demokraatide presidendikandidaat Hillary Clinton kaotas kõigis neis kolmes osariigis Trumpile. Wisconsinis oli häälte vahe 27 000 ja Pennsylvanias 60 000. Mitteametlikel andmetel edestas Trump Clintonit Michiganis ainult 10 074 häälega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles