Trumpi turvamine läheb New Yorgile maksma miljoneid (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud Trump Toweri fuajees.
Politseinikud Trump Toweri fuajees. Foto: Bryan R. Smith/AFP/Scanpix

USA presidendiks valitud Donald Trumpi ja tema perekonna turvamine läheb New Yorgile igapäevaselt maksma üle miljoni dollari, teatas telekanal CNN.

Telekanali hinnangul ei vähene kulud ka pärast seda, kui Trump kolib Washingtoni, sest tema abikaasa Melania ja kümneaastane poeg Barron kavatsevad jääda elama New Yorgis asuvasse Trump Towerisse, kuni poisi kooliaasta läbi saab.

Salateenistus kaitseb New Yorgis ka Trumpi nelja teist last ja lapselapsi.

«Kõige olulisem on turvalisus. Oleme selle võlgu valitud presidendile ja tema perele,» ütles New Yorgi linnapea Bill de Blasio. Linnapea tõdes siiski samas, et New York vajab tulevikus taoliste turvameetmete rahastamiseks toetust.

Trump täitis reedel veel kaks kõrget ametikohta oma tulevases administratsioonis. Telekanali Fox News analüütik Kathleen McFarlandist saab riikliku julgeolekunõuniku asetäitja ning Trumpi valimiskampaania juristist Donald McGahnist Valge Maja nõunik. Trump oli varem valinud erukindral Michael Flynni oma riiklikuks julgeolekunõunikuks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles