Iisraeli tuletõrjujad said metsapõlengutest jagu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kustutuslennuk maastiku kohal.
Kustutuslennuk maastiku kohal. Foto: RONEN ZVULUN/REUTERS

Tuletõrjujad on suutnud kustutada Iisraelis ja Läänekalda asundustes möllanud metsatulekahjud, mille tõttu olid kümned tuhanded inimesed sunnitud kodunt põgenema, teatas tuletõrje- ja päästeteenistus täna.

«Ühtki aktiivset kollet pole jäänud,» ütles päästeteenistuse pressiesindaja Yoram Levy. «Eile õhtust saadik on üsna rahulik.»

Iisraeli tuletõrjujad võitlesid teisipäevast alates mitmel pool riigis puhkenud metsatulekahjudega. Neljapäeval ähvardas tuli Haifa linna, kus evakueeriti kodudest tuhandeid inimesi.

Iisraelile tulid appi kustutuslennukid Venemaalt, Türgist, Kreekast, Prantsusmaalt, Hispaaniast ja Kanadast. Ka palestiinlased saatsid välja 41 tuletõrjujat ja kaheksa tuletõrjeautot.

Iisraeli võimud kahtlustavad mitme tulekolde puhul süütamist ja kahtlustavad selles araablasi. Politsei on kinni pidanud 23 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles