Afäär teismelise poisiga võib USA õpetajannale tuua pika vangistuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexandria Vera kohtus.
Alexandria Vera kohtus. Foto: Marie D. De Jesus / AP / Scanpix

13-aastasest õpilasest rasedaks jäänud Texase põhikooliõpetajat Alexandria Verat ähvardab nüüd 30-aastane vangistus.

Juunis vahi alla võetud Vera sõnul armus ta õpilasse pärast seda, kui nad olid omavahel vahetanud Instagramis sõnumeid. 24-aastase endise Houstoni Stovalli põhikooli õpetaja sõnul toetasid ka poisi vanemad nende suhet.

Lõppeval nädalal kohtus süüd tunnistanud Verat süüdistati algselt lapse järjepidevas seksuaalses ründamises, mille eest võib karistada ka eluaegse vangistusega. Pärast kergema süüdistuse omaksvõtmist võib naist aga oodata maksimaalselt 30-aastane vangistus. Samuti jääb talle võimalus ennetähtaegselt vabaneda.

Vera jutu järgi kohtas ta poissi mulluse suvekooli ajal. Õpetajanna sõnul ta alguses tõrjus poisi lähenemiskatseid, millalgi sügisel aga nõustus õpilasega välja minema.

Süüdistuse kohaselt seksisid Vera ja teismeline poiss üheksa kuu vältel pea iga päev. Vera ütles uurijatele, et nad armastavad teineteist.

Naabritele väitis õpetajanna, kelle juures poissi suhte vältel sageli näha oli, et tegu on tema vennaga. Mullu oktoobrist teadsid suhtest ka poisi vanemad, kes Vera väitel afääri aktsepteerisid.

Politseiuurimise alla sattus Vera selle aasta alguses, kui tema kooli direktorile afääri kohta vihje tuli. Naine tunnistas politseile, et oli poisist ka rasedaks jäänud, kuid tegi aborti pärast seda, kui lastekaitsetöötajad teda nende suhte teemadel küsitlema tulid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles