Ida-Aleppost on ööpäevaga põgenenud üle 4000 tsiviilisiku (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleppo idaosast põgenenud perekonnad pühapäeval, 27. novembril 2016.
Aleppo idaosast põgenenud perekonnad pühapäeval, 27. novembril 2016. Foto: GEORGE OURFALIAN/AFP/Scanpix

Aleppo idaosast on viimase 24 tunni jooksul põgenenud üle 4000 inimese, kui Süüria režiimiväed jätkavad riigi suuruselt teises linnas edasitungi mässuliste kontrolli all olevatele aladele, teatas Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus pühapäeval.

Keskuse teatel on ligi 1700 tsiviilisikut põgenenud valitsuse kontrolli all olevasse Aleppo lääneossa ning veel 2500 tsiviilisikut kurdide käes olevasse Sheikh Masoudi linnaossa Põhja-Aleppos.

Tsiviilisikud hakkasid massiliselt Ida-Aleppost lahkuma pärast seda, kui valitsusväed vallutasid laupäeval suurima mässuliste käes olnud linnaosa Masaken Hanano.

Süüria valitsusväed vallutasid pühapäeval veel kaks mässuliste kontrolli all olnud linnaosa Ida-Aleppos, jätkates pealetungi riigi suuruselt teise linna täielikuks hõivamiseks, teatas Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

«Armee ja tema liitlased taastasid kontrolli Jabal Badro ja Baadeeni üle,» ütles Suurbritannias baseeruv ühendus.

Laupäeval vallutasid valitsusväed mässulistelt tagasi Aleppo Masaken Hanano linnaosa.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles