Filloni hinnangul näitas valimistulemus kutset tegudele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Francois Fillon
Francois Fillon Foto: Scanpix/Reuters/Christian Hartmann

Prantsuse konservatiivide presidendikandidaadiks valitud Francois Fillon ütles pühapäeval, et valimistulemus näitas kutset tegudele ja lubas ühendada kõik parempoolsed jõud.

«Prantsusmaa soovib tõde ja Prantsusmaa soovib tegusid,» ütles Fillon juubeldavatele toetajatele.

«Ma luban kaasata kõik, kes tahavad oma riiki teenida,» lisas Fillon.

Prantsuse konservatiivid valisid pühapäeval järgmise aasta presidendivalimiste kandidaadiks Francois Filloni, selgus esialgsetest valimistulemustest. Filloni vastaskandidaat Alain Juppé tunnistas juba valimiskaotust ja soovis rivaalile õnne.

«Meil on vaja meest, kellel on piisavalt autoriteeti. Kui selles riigis tahetakse muutusi läbi viia, siis on vaja rusikaga lauale lüüa. Me ei saa järele anda tänavakäratsejatele,» põhjendas Fillonile hääle andnud personaliülem Christophe Mordelet.

Nädal tagasi peetud esimeses voorus edastas 62-aastane Fillon samuti kindlalt Juppéd (71) ja ekspresident Nicolas Sarkozy'd, kes pudenes konkurentsist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles