Brasiilia president lubas tõkestada igasuguse korruptsiooniamnestia

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Michel Temer kinnitas rahvale, et võitleb otsusekindlalt poliitilise eliidi seas vohava korruptsiooniga.
President Michel Temer kinnitas rahvale, et võitleb otsusekindlalt poliitilise eliidi seas vohava korruptsiooniga. Foto: Andressa Anholete/AFP

Brasiilia president Michel Temer koos kongressiliidritega lubas pühapäevases pöördumises, et tõkestab igasuguse seadusandjate katse jõustada mingit laadi amnestia korruptsioonikuritegude suhtes.

"Riigi presidendil on võimatu midagi taolist heaks kiita. Ma vetostan kõik sellised katsed," rõhutas Temer.

President kinnitas rahvale, et võitleb otsusekindlalt poliitilise eliidi seas vohava korruptsiooniga ja töötab riigi majanduse taastamise nimel.

Riigipea vastas sellega avalikkuse pahameelele alamkoja neljapäevase katse üle hääletada seaduseelnõu üle, mis nähtavasti sisaldas ka amnestiat rahvaesindajate deklareerimata sissetulekute eest poliitiliste kampaaniate ajal, mida arvatakse olevat otsese altkäemaksu.

Temerist sai presidendi kohusetäitja mais ja president augustis pärast seda, kui tema vasakpoolne rivaal Dilma Rousseff tagandati.

Korruptsiooniuurijad tuvastasid 2015. aastal ulatusliku petuskeemi, mille raames petsid riikliku naftafirma Petrobrasi juhid ja alltöövõtjad firmalt aastakümne jooksul üle kahe miljardi dollari ning andsid poliitikutele ja parteidele altkäemaksu.

Skandaal haaras endasse pea kogu Brasiilia poliitilise ja ärieliidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles