Video: Cirque du Soleili akrobaat kukkus ja sai raskelt vigastada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cirque du Soleil etendus
Cirque du Soleil etendus Foto: Rowena Chowdrey General/Scanpix

Maailmakuulsa Cirque du Soleili akrobaat sai möödunud laupäeval Austraalias Brisbane'is etenduse ajal raskelt vigastada, kui ta õhus sooloetendust andis ja ootamatult alla kukkus.

Vigastada saanu on 35-aastane endine kolmekordne olümpiavõitjast iluvõimleja Lisa Skinner, kes oli enne allakukkumist umbes viie meetri kõrgusel, edastab The Independent.

Austraalia meedia teatel kaotas kogenud tsirkuseartist kukkudes taju, parameedikud asetasid talle kaelatoe, enne kui ta sündmuskohalt haiglasse transporditi.

Queenslandi kiirabi teatel uuriti, kas ta siseorganid võisid viga saada, kuid ta seisund on stabiilne.

«Ta tegi õhus saltosid, kuid siis kukkus ootamatult alla. Ei ole teada, mis juhtuda võis,» teatas juhtumit pealtnäinud isik.

Etendust, mis õnnetuse tõttu ajutiselt katkestati, oli vaatamas ka palju lapsi, kes olid juhtunust ehmunud ja šokeeritud.

Cirque du Soleili esindaja Jessica Levoeufi teatel on nende amet eluohtlik ja ka pidev treening ei aita alati ootamatuste vastu, kuid nad on ohuolukordadeks pidevalt valmis.

«Treenime pidevalt, et selliseid juhtumeid ennetada, kuid aeg-ajalt tuleb neid ikka ette. Turvalisus on tähtis nii esinejate kui pealtvaatajate jaoks ja me teeme kõik, et see oleks tagatud. Meie etendustel on alati parameedikud valves, nad reageerisid kohe ja meie meeskonna liige on haiglas heades kätes,» teatas esindaja.

Austraalia endine iluvõimleja Lisa Skinner osales Atlanta (1996), Sydney (2000) ja Ateena (2004) olümpial.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles