Süüria režiim tõrjus ülestõusnud välja Aleppo põhjaosast (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tank ida Aleppos asuva Masaken Hanano linnajao tänaval, mis langes samuti režiimivägede kontrolli alla.
Tank ida Aleppos asuva Masaken Hanano linnajao tänaval, mis langes samuti režiimivägede kontrolli alla. Foto: GEORGE OURFALIAN/AFP/Scanpix

Süüria valitsusväed vallutasid täna Aleppos veel kolm linnajagu, tõrjudes ülestõusnud välja linna põhjaosast, teatasid aktivistid.

Režiimiväed vallutasid täna Sakhuri, Haydariya ja Sheikh Khodri linnaosad, kurdide väed vallutasid ülestõusnutelt Sheikh Faresi linnajao, ütles vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

Nädalavahetusel vallutasid režiimiväed ülestõusnutelt kuus Aleppo linnaosa, sundides sealt põgenema ligi 10 000 tsiviilisikut.

Sakhuri linnaosa asub 1,5-kilomeetrisel lõigul Aleppo lääneosa ja laupäeval režiimi kätte langenud Masaken Hanano vahel. Sakhuri langemine režiimivägede kätte tähendan Aleppo poolitamist põhja-lõuna teljel.

Aleppos tegutsevad kurdiväed ei ole ametlikult režiimiga liidus, ent opositsiooni hinnangul teevad nad linna tagasivallutamiseks režiimiga koostööd.

«Ülestõusnud on kaotanud kõik linnajaod Ida-Aleppo põhjaosas. See on nende suurim lüüasaamine alates linnast poole hõivamisest 2012. aastal,» ütles vaatluskeskuse direktor Rami Abdel Rahman.

Režiimiväed alustasid uut pealetungi alates 2012. aastast jagatud Aleppo vallutamiseks 15. novembril. Linn on piiramisrõngas alates juulist.

Süüria valitsusmeelne päevaleht Al-Watan teatas, et valitsusväed liiguvad kiiresti edasi. Operatsiooni järgmine etapp on jagada järelejäänud alad julgeolekupiirkondadesse, mida on lihtne kontrollida, ja seejärel nad üksteise järel tagasi võtta, kirjutas leht.

Pealetung sunniks siis relvastatud isikuid end üles andma ....või leppima rahvusliku leppimisega Süüria riigi tingimustel, kirjutas al-Watan.

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles