Saksimaa poliitmaastikul kütab kirgi dildotüli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sekslelude väljapanek Beriini iga-aastasel erootikamessil Venus.
Sekslelude väljapanek Beriini iga-aastasel erootikamessil Venus. Foto: FABRIZIO BENSCH/Reuters/Scanpix

Saksamaal on tülli pööranud Saksimaa liidumaa poliitikud Thomas Hartung paremäärmuslikust AfD parteist ja sotsiaaldemokraat Martin Dulig. Küsimus pole aga sel korral välispoliitikas või immigratsioonis, vaid hoopis seksleludes, vahendab Local.

Nimelt toimub igal aastal Saksimaal idufirmadele ja alustavatele ettevõtetele mõeldud innovaatilise ideede konkurss futureSAX, mille võitjad saavad auhinnaks tootearenduseks mõeldud rahasumma.

Sel aastal võitsid kolmanda koha hääletu vibraatori loojad, saades auhinnarahaks 5000 eurot. Vibraatori loojate, ettevõtte Laviu sõnul on see mõeldud nendele kasutajatele, keda siiani vibreerimise hääl häirinud on. Aga mitte kõik pole olnud leiutisest vaimustuses.

Saksimaa AfD asejuht Hartung oli üks neist, nimetades sekslelu tootjate esile toomist haledaks ning süüdistades sellise asja võimalikkuses liidumaa majandusministrit, sotsiaaldemokraadist Martin Duligit.

«Need, kes arvavad, et innovatsiooni teetähiseks on hääletu vibraator ja peavad seda futureSAX konkursil kolmanda koha vääriliseks, peaksid endalt küsima, kui palju nad tehnoloogiast üldse jagavad,» kirjutas Hartung. «Varem oli Saksimaa oma leiutiste üle uhke...» lisas ta.

Lisaks kritiseeris ta Duligi soovi näidata sotsiaaldemokraate kui peresõbralikku erakonda. «Sekslelude propageerimine on täpselt selle vastand,» ütles ta, vihjates, et vibraatorite kasutajad seega enam vahekorras ei ole ja järglaste saamisega ei tegele.

«Kui 2016. aastal on AfD jaoks skandaaliks dildod ja nad tahavad seda innovatiivselt mõtlevat firmat halvustada, siis see on nende rida ja räägib midagi ka erakonnast endast,» ütles sotsiaaldemokraatide pressiesindaja, minister ise pole enda tituleerimist Dildo-Duligiks kommenteerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles