Brexitit toetanud iseseisvuspartei sai uue juhi (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UKIP vastvalitud liider Paul Nuttall (vasakul) täna Londonis koos erakonnakaaslase ja Brexiti-kampaania häälekaima toetaja Nigel Farage'iga.
UKIP vastvalitud liider Paul Nuttall (vasakul) täna Londonis koos erakonnakaaslase ja Brexiti-kampaania häälekaima toetaja Nigel Farage'iga. Foto: TOBY MELVILLE/Reuters/Scanpix

Ühendkuningriigi Iseseisvuspartei (UKIP) valis oma uueks juhiks Euroopa Parlamendi saadiku Paul Nuttalli, teatas täna erakond.

Nuttall võitis 62,6 protsenti erakonnakaaslaste toetusest ja edestas valimistel Suzanne Evansit ja John Rees-Evansit. Nuttall oli kuus aastat UKIPi asejuht.

«See riik vajab tugevat UKIPi rohkem kui kunagi varem ... Tahan välja vahetada Tööpartei ning teha UKIP-ist töölisrahva patriootliku hääle,» lausus Nuttall.

Erakond kavatseb rääkida tavalise töölisrahva keeles ning tegeleda teemadega, mille Tööpartei on unarusse jätnud, lisas ta. «Keskendume küsimustele, mis läheb tõeliselt korda ukselävel seisvale töölisrahvale: immigratsioon, kuritegevus, kaitse, välisabi. Lisaks tagame et britid on tööturul järjekorras esimesed.»

UKIPi endine esimees Nigel Farage lahkus ametist juunis ning sestpeale vältab erakonnas sisekriis. Parteist on lahkunud mitmed erakonna kõrged liikmed, kaasa arvatud esimesed Farage'i tagasiastumise-järgsed juhivalimised võitnud Diane James.

Sisekriisi ja Farage'i taandumise tõttu on küsimärgi all erakonna tulevik.

Lisaks süüdistati parteid novembris ELi raha ebaseaduslikus kasutamises kampaanias, millega tehti kihutustööd Suurbritannia lahkumiseks Euroopa Liidust ehk Brexitiks.

Pärast referendumit, milles britid otsustasid EList lahkumise kasuks, on erakonna rahaallikad sisuliselt kokku kuivanud. Juuli algusest kuni septembri lõpuni sai erakond annetustena 42 943 naelsterlingit. Sellele eelnenud kolme kuu jooksul oli vastav näitaja 1 252 891 naela, selgub valimiskomisjoni kvartaliaruandest. Erakonna peamine doonor Arron Banks pole kindel, kas erakond suudab tegevust jätkata.

Eelmisel aastal võitis erakond parlamendivalimistel 12,7 protsenti häältest. Erakonnal on 650-liikmelises alamkojas ainult üks saadik: Douglas Carswell.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles