72 traagilist päeva Tšiili Andides

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1972. aasta lennuõnnetuse mälestusmärk Andides.
1972. aasta lennuõnnetuse mälestusmärk Andides. Foto: Wikipedia.org

Neli meest seisid oma sõbra surnukeha ümber, käes žiletiterad ja klaasitükid. Väljas oli külm, üheksa päeva eest oli nende lennuk Lõuna-Ameerikas Andides alla kukkunud ja nüüd üritasid nad ellu jääda.

Kõigepealt lõikasid nad oma sõbra riided katki. Seejärel lõikasid nad oma sõbra keha. «Ma ei unusta kunagi toda esimest sisselõiget,» meenutab tänavu avaldatud raamatus Roberto Canessa – üks 16 inimesest, kes pääses lõpuks kohutavast õnnetusest eluga.

1972. aasta 13. oktoobril lendas Uruguay tšarterlennu pardal kohalik ragbimeeskond koos lähedaste ja toetajatega Tšiili võistlusele, kuid piloot oli valearvestuse tõttu maandumist liiga vara alustanud ning lennuk põrkas vastu üht mäetippu, kaotas tiiva, lendas seejärel vastu teist mäetippu, kaotas teise tiiva ning maandus lõpuks vaid lennukikerega lumehanges.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles